Moederdag voor moeders zonder roze wolk

Moederdag. Een dag vol roze en blauw, blije gezichten en gejuich. Maar voor jou is deze dag anders. Je staat met lege armen, het voelt onzeker of je moeder wordt. Je zwangerschap is complex en je hebt niets te vieren. Je zit naast de couveuse en voelt voornamelijk spanning.

Je voelt je misschien kwetsbaar, anders dan de ‘gewone’ moeders die je om je heen ziet.

Zij wel. Zij vieren zoals jij dat had bedacht. Onbezorgd met knutsels en ontbijt op bed.

Weet dat je niet alleen bent deze moederdag.

Je wordt gezien

Ik zie jou. Ik zie je moed, ondanks de angst die je voelt. Ik zie de pijn die je draagt, zowel fysiek als emotioneel. Ik erken dat je soms niet weet hoe je verder moet, dat je verdwaald bent in een storm van onzekerheid. Ik zie hoeveel energie deze rollercoaster van emoties van je vraagt.

Je gevoel doet er toe

Ik wil je zeggen: je mag je kwetsbaar voelen. Je mag verdrietig zijn om de start van je moederschap die anders is dan je had gedroomd. Je mag alles voelen wat er in je omgaat.

Je bent moeder

Want weet je wat? Jij bent (al) moeder. Een sterke, moedige vrouw die alles in haar vermogen doet om haar gewenste kindje een thuis te geven. Liefde en veiligheid te bieden in je buik of in het ziekenhuis. Te eren en zichtbaar te houden voor al die mensen die hem of haar niet zien. Dat is wat moeders doen. En jij doet het.

Deze moederdag wil ik je eren. Ik wil je laten weten dat ik aan je denk, dat ik je kracht bewonder. Je bent niet alleen, ik sta klaar om je te steunen en te bemoedigen. Daar waar nodig.
Ik wil afsluiten met een kleine oefening, iets helemaal alleen voor jou:

Ga zitten
Haal diep adem, en blaas uit
Voel je billen op de stoel, je voeten op de grond
Laat je schouders zakken, ontspan je kaken
Bal je handen niet tot vuisten
Adem
Adem
Stel jezelf dan nu de vraag: waar heb jij behoefte aan?
Hoe ga je daar gehoor aan geven?

Raak ik een gevoelige snaar? Ik ben counselor en (rouw)coach en ben er voor jou, vraag eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met mij👇

  Ik stem in dat Gaby Dam de ingevulde gegevens mag verwerken om contact met mij op te nemen.

  Foto: Anders dan verwacht


  Met Anders dan verwacht maak ik je wegwijs in de wereld van de medische zwangerschap en het leven daarna op de afdeling IC neonatologie (NICU). Met betrouwbare informatie, support en een gezonde dosis zelfontwikkeling, verbintenis en erkenning vinden we samen de rust terug in een risicovolle zwangerschap. Wil je met iemand praten? Stuur mij dan een berichtje. Je kunt bij mij je verhaal kwijt en als je daar behoefte aan hebt, kijken we samen welke vervolgstappen jou vooruit kunnen helpen. Of volg mij op Instagram. Wil je een gastblog aanleveren, je expertise delen of adverteren? Stuur dan een mailtje. Ontdek je foutje of mis je iets op deze site? Laat het mij dan weten. Ik waardeer het heel erg als je meedenkt. Samen staan we sterker, toch?

  Misschien vind je dit ook interessant

  Deze website maakt gebruik van cookies - Met deze cookies proberen wij jouw online ervaring te verbeteren.We gaan ervan uit dat je dit goed vindt, maar je bent uiteraard niets verplicht. Deze methode komt overeen met de wetgeving AVG (ingangsdatum 25 mei 2018). De cookies van Google Analytics hebben wij volledig geanonimiseerd en daarom kunnen wij die plaatsen zonder toestemming. Je zult daar dus nooit enige hinder van ondervinden. Accepteren Details tonen

  Privacy & Cookies Beleid