Geluk kun je delen

Goede voornemens horen bij het begin van ieder nieuw jaar. Vaak gaan die goede voornemens over sporten, afvallen, een nieuwe baan of meer tijd doorbrengen met je gezin. Mijn goede voornemens zien er dit jaar anders uit. Nu de rust is teruggekeerd in ons huis na een aantal zenuwslopende jaren, wil ik mijn hervonden geluk heel graag kunnen delen door wat terug te doen voor ouders die na mij in het ziekenhuis belanden tijdens de zwangerschap of daarna.

Iets terugdoen doe ik hier al door informatie te delen, en er zijn nog heel veel andere ideeën in de maak. Daarover een andere keer meer. Ik doel nu op het steunen van goede doelen die mij hebben geraakt toen ik op de NICU bivakkeerde met mijn twee jongens.

Een terugblik: CliniClowns komen ook op de NICU

In 2018 werd vlak voor Sinterklaasavond mijn eerste zoon via een keizersnede geboren in het Erasmus Sophia Kinderziekenhuis. Ik was nog verre van mobiel en verplaatste mij met ziekenhuisbed en al van mijn ziekenhuiskamer naar de NICU waar hij in een couveuse lag. Onderweg kwam ik ze maar wat vaak tegen: CliniClowns. Ze zongen Sinterklaasliedjes, stoeiden met Pieten en vergezelden een aantal dagen later Sinterklaas toen hij zijn ronde deed langs alle opgenomen kinderen. Ze kwamen ook langs op de NICU.

Twee jaar later kwam onze tweede jongen plots veel te vroeg ter wereld. Hij lag na zijn geboorte negen weken in een couveuse in het ziekenhuis. En weer kwam ik ze tegen, die onvermoeibare CliniClowns. In die periode heb ik vaak zitten kijken hoe zij liedjes zongen voor de allerkleinsten, gekke gezichten trokken voor het raam als kinderen geen bezoek mochten ontvangen of een praatje aanknoopten met de oudere kinderen die heus geen clown meer nodig hadden. Ik zag kinderen lachen, ouders vertederd naar hun kinderen kijken en zelfs ik neuriede af en toe een liedje mee. En dat terwijl ik niets heb met clowns.

Geluk kun je delen

Ik heb zo ontzettend veel bewondering voor deze mensen die dag in dag uit kinderen weten te vermaken op een plek waar kinderen niet willen zijn.

Nu het ziekenhuis achter ons ligt en er rust is in ons huis, blik ik soms bewust even terug. Ik vind het belangrijk om stil te staan bij de weg die we aflegden en bij de ouders die na mij in het ziekenhuis terechtkomen. Tijdens de zwangerschap of daarna.

Per toeval stuitte ik op Lot of Happiness. Deze loterij steunt goede doelen voor kinderen. Waaronder dus CliniClowns maar ook Strong Babies, een goed doel dat zich inzet om vroeggeboorte tegen te gaan door o.a. wetenschappelijk onderzoek te financieren in de verloskunde en neonatologie.

Ik wil iets terug doen en mijn geluk delen met een stichting als CliniClowns of Strong Babies. Ik draag hen een warm hart toe omdat ik er zelf mee te maken kreeg en omdat ik inmiddels weet welke belangrijke bijdrage zij leveren in het leven van kinderen, ouders en ziekenhuizen.

Lof of Happiness

Direct doneren kan natuurlijk altijd, maar het is ook wel eens leuk om een andere manier van ondersteuning uit te proberen. Dat kan met Lot of Happiness. Van de maandelijkse inleg gaat de helft naar één van de doelen die je wilt ondersteunen. Naast de CliniClowns en Strong Babies zijn er nog vele andere goede doelen zoals Onky Donky, Stichting Opkikker en Make-a-Wish. Daarnaast maak je kans op geweldige prijzen. Het zou leuk zijn om de inleg een keer terug te verdienen, toch? Of wie weet maak je wel kans op één van de grotere prijzen. Oh dat zou zeker helpen om ambities dit jaar waar te maken.

Meer weten over deze bijzondere loterij die kinderen op de voorgrond plaatst? Kijk dan even op de website. Ik vind het wel belangrijk om er nog bij te vermelden dat je iedere maand automatisch inlegt totdat je weer opzegt. Opzeggen kan op elk gewenst moment, dus ook als je één of twee keer wilt meedoen. En tot slot: Speel Bewust 18+

Foto: Anders dan verwacht


Met Anders dan verwacht maak ik je wegwijs in de wereld van de medische zwangerschap en het leven daarna op de afdeling IC neonatologie (NICU). Met betrouwbare informatie, support en een gezonde dosis zelfontwikkeling, verbintenis en erkenning vinden we samen de rust terug in een risicovolle zwangerschap. Wil je met iemand praten? Stuur mij dan een berichtje. Je kunt bij mij je verhaal kwijt en als je daar behoefte aan hebt, kijken we samen welke vervolgstappen jou vooruit kunnen helpen. Of volg mij op Instagram. Wil je een gastblog aanleveren, je expertise delen of adverteren? Stuur dan een mailtje. Ontdek je foutje of mis je iets op deze site? Laat het mij dan weten. Ik waardeer het heel erg als je meedenkt. Samen staan we sterker, toch?

Deze website maakt gebruik van cookies - Met deze cookies proberen wij jouw online ervaring te verbeteren.We gaan ervan uit dat je dit goed vindt, maar je bent uiteraard niets verplicht. Deze methode komt overeen met de wetgeving AVG (ingangsdatum 25 mei 2018). De cookies van Google Analytics hebben wij volledig geanonimiseerd en daarom kunnen wij die plaatsen zonder toestemming. Je zult daar dus nooit enige hinder van ondervinden. Accepteren Details tonen

Privacy & Cookies Beleid